Terugblik 2019

31 december, de dag dat er veel wordt terug gekeken op het afgelopen jaar. Zo ook ik. In deze blog neem ik je mee terug het jaar in. Met aantal foto’s neem ik jullie mee in mijn 2019. 

Als ik terugkijk op 2019 dan denk ik soms “hmm, ik heb maar weinig uitgevoerd het afgelopen jaar”. Maar eigenlijk is daar niks van waar. Want er zijn twee hele grote hoogtepunten van het afgelopen jaar. Namelijk mijn afstuderen aan het HBO én mijn verhuizing naar Engeland.

terugblik, 2019, jaaroverzicht

Afstuderen

Toen ik vorig jaar rond deze tijd mijn overzicht van 2018 schreef, schreef ik over de inleverdatum van mijn scriptie. Ik was er heilig van overtuigd dat deze ergens halverwege februari was. Tot mijn grote schrik kwam ik er begin januari achter dat dat helemaal niet zo was en dat het begin februari was. Vanaf dat moment was het een race tegen de klok en zat ik elke dag vanaf 6 uur in de ochtend tot vaak halverwege de avond achter mijn laptop. Ik leverde mijn scriptie in maar wist en had mezelf er op voorbereid dat het geen voldoende zou worden. En dat bleek ook zo te zijn. En het kwam er eigenlijk zelfs op neer dat bijna alles opnieuw moest.

IMG_6126

Het duurde ontzettend lang voordat ik eindelijk weer de moed had om aan mijn scriptie te werken. Ik nam een corrector in de arm die mijn hele scriptie zou gaan lezen en aanpassen op spelling- en grammatica fouten en ik werkte nauwer samen met mijn begeleider. Eind juni was het zover. Voor de tweede keer leverde ik mijn scriptie in. Ik voelde veel meer zekerheid over deze scriptie maar vond het nog steeds doodeng om hem in te leveren. Een week later was daar het verlossende woord. Ik had een voldoende voor mijn scriptie.

IMG_6830

Het hebben van een voldoende voor je scriptie betekende alleen nog niet dat ik echt afgestudeerd was. Het was wachten op mijn eindgesprek die ik eind augustus zou hebben. Ik ging met knikkende knieën het gesprek in en kwam er met een hele grote lach weer uit. Ik had een voldoende en was eindelijk officieel afgestudeerd. Ik was zo ontzettend blij en dankbaar. Als ik er nu weer aan terugdenk dan wordt ik er zo gelukkig van. Het heeft wat langer geduurd dan ik in eerste instantie had verwacht maar ik heb het gewoon gedaan en echt afgesloten met een diploma. Tijd voor nieuwe avonturen!

terugblik, 2019, jaaroverzicht

Engeland

En nieuwe avonturen werden het. Ik besloot mijn droom werkelijkheid te gaan maken en schreef me begin juli in bij een au-pair agency. Binnen een paar weken had ik “mijn” gezin gevonden en werden de plannen steeds echter. Begin september boekte ik mijn vliegticket en op 5 oktober 2019 vloog ik naar Engeland. Ik ging doen wat ik al zo lang wilde. Nu zijn we bijna 3 maanden verder en heb ik het super naar mijn zin. Ik moet mezelf soms echt even knijpen om te realiseren dat ik in mijn droomland woon en werk en dat dit een periode is die je niet zomaar weer terug krijgt. Natuurlijk is het soms best wel eens lastig en heb ik best wel eens heimwee maar mijn band met de kinderen en alles wat ik hier doe maken het zoveel beter.

terugblik, 2019, jaaroverzicht

Andere avonturen

Naast het afstuderen en het verhuizen naar Engeland heb ik ook nog genoeg andere dingen gedaan al vind ik het moeilijk om te bedenken wat nu eigenlijk allemaal. Ik sprak regelmatig af met vriendinnen, ging een aantal keren een weekendje weg, ik heb 2,5 maand gewerkt als hulp in de huishouding en deed Dabar. Oh ja, leuk feitje, ik ging dit jaar voor het eerst van mijn leven naar de bioscoop. Ik had al heel lang een bioscoopkaart liggen die ik eindelijk gebruikte en daarna ging ik nog twee keer naar de bioscoop (beide keren om Downton Abbey te kijken). 2019 was ook het jaar waarin ik steeds meer spelletjes ging spelen en het ook steeds leuker begin te vinden. Ik speel nog steeds geen grote bordspellen maar korte, vaak kaartspelletjes, vind ik heel erg leuk om te doen en dat mis ik stiekem wel hier in Engeland.

Gezondheid

2019 is ook het jaar geweest dat er eindelijk wat rust in mijn gezondheid kwam. Na zoveel schommelingen de afgelopen jaar blijft mijn gezondheid eindelijk een beetje stabiel. Natuurlijk heb ik nog steeds dagen dat ik heel veel pijn heb en zeker de tijd dat ik als hulp in de huishouding werkte was best pittig voor mijn spieren. Maar mijn medicatie is hetzelfde gebleven en ik kan het daarmee best goed redden. Ik ben hier super dankbaar voor omdat ik ook jaren heb gehad dat het zo anders was. Ook mentaal gaat het nu aan het einde van het jaar steeds beter. Het is mentaal best een pittig jaar geweest maar ik ben er, mede dankzij hulp, wel doorheen gekomen waar ik heel erg dankbaar voor ben!

blog

Het afgelopen jaar was ik weinig actief op mijn blog. Maandelijks kwam er mijn favoriete boeken blog online en dat was het eigenlijk wel. Jammer vond ik dat wel maar ik vind het okee. Ik kon niet meer doen dan ik kon. Ik miste het wel en het plan ligt er om vanaf nu meer te gaan bloggen. Voor januari heb ik mijn blogs al gepland (ik moet alleen nog schrijven) en zo hoop ik dat ik weer in een fijn schrijfritme kom!

En dat was 2019! Een bizar jaar wel als ik er op terugkijk met twee grote veranderingen in mijn leven. Ik heb gemixte gevoelens over dit hele jaar en kijk er naar uit wat 2020 mij gaat brengen. Waar bevind ik me volgend jaar als ik rond deze tijd weer zo’n blog schrijf? We gaan het zien!

Ik wens jullie een hele goede jaarwisseling en wens jullie van harte Gods zegen toe over het nieuwe jaar.

Liefs, Anna Laura