Terugblik 2020

De terugblikken op 2020 vliegen je waarschijnlijk om de oren en ik doe er gewoon aan mee. Ik neem je mee in een paar belangrijke momenten en gebeurtenissen van het afgelopen jaar om zo terug te blikken op het afgelopen jaar.

Engeland

Het jaar begon ik in Engeland. In januari kreeg ik bezoek van mijn broertje en begon ik steeds meer met mensen af te spreken. In februari ging ik een klein weekje naar huis. Even mijn familie weer zien en opladen. Maar begon met mijn verjaardag en het verrassingsbezoek van mijn moeder en zusje. Eind maart begon de lockdown en veranderde het leven in Engeland behoorlijk.

April tot en met juli gingen eigenlijk een beetje in een waas voorbij. Ik had het druk met voor de kinderen zorgen, in contact blijven met andere au pairs en veel buiten zijn. Begin juli ging ik nog een weekendje naar een andere au pair toe wat heel gezellig was. De rest van de maand was een beetje een rollercoaster want opeens moest ik mij voorbereiden om voorgoed weer naar huis te gaan. Hoewel mijn tijd in Engeland op een hele gekke manier eindigde ben ik zo dankbaar voor alle mooie herinneringen en de lessen die ik daar heb mogen leren. Ik heb echt mogen groeien en ben heel blij met deze ervaring.

Solliciteren & werk

Begin augustus kwam ik thuis en ging ik direct op vakantie. Na mijn vakantie begon het solliciteren. Een heel lang proces met veel tegenslagen. Maar in november kwam er licht aan het einde van de tunnel en kreeg ik te horen dat ik was aangenomen! Begin december begon ik daar met werken en nu heb ik daar dus alweer een maand opzitten en heb ik al veel leuke dingen mogen doen.

andere avonturen

Naast mijn avonturen in Engeland heb ik dit jaar (voor het einde van het jaar) best wel regelmatig kunnen afspreken met vriendinnen. Ik vind het mooi om te zien hoe bepaalde vriendschappen echt hebben mogen groeien en verdiepen het afgelopen jaar en daar ben ik heel blij en dankbaar mee. Verder startte ik dit jaar mijn bookstagram en ondanks dat het niet altijd heel consistent is, vind ik het wel heel erg leuk om te doen en haal ik er veel plezier uit!

gezondheid

Een van de vaste onderdelen in dit overzicht is dat ik een stukje schrijf over mijn gezondheid. Nadat 2019 een relatief rustig jaar was qua gezondheid was 2020 weer heel zwaar. Ik ben in de winter heel veel ziek geweest en ook heb ik waarschijnlijk Covid-19 gehad in april en ondervind ik nog steeds gevolgen daaraan. In juni belandde ik in een heftige piek met mijn fibromyalgie en was het behoorlijk zwaar. Op het moment schommelt het een beetje en heb ik goede dagen en minder goede dagen.

blog

Mijn blog draaide overuren dit jaar! Vorig jaar rond deze tijd besloot ik dat 2020 het jaar zou zijn dat ik weer meer wilde gaan bloggen en dat is ook gebeurd. Ik blogde heel consistent en vond het super leuk. Nu ik ook eindelijk voor mezelf een goed ritme heb gevonden merk ik ook dat het goed is vol te houden! Dus ik ga zeker niet minder bloggen het komende jaar.

En dat was 2020. Het was voor iedereen een vreemd en lastig jaar. Maar er waren ook heel veel mooie dingen en daar sta ik graag bij stil. Dus nog even kort op een rijtje waar ik heel erg dankbaar voor ben voor het afgelopen jaar:

nieuwe vriendschappen // mooie herinneringen in Engeland // bestaande vriendschappen die mochten groeien // een nieuwe baan // heel veel kunnen schrijven // veel creatief bezig kunnen zijn // met enige regelmaat sportief zijn // relatief goede gezondheid

Ik wens jou een hele goede jaarwisseling en van harte Gods zegen in het nieuwe jaar.

Liefs, Anna Laura