Verjaardag |4 maart 2016

verjaardag, birthday, persoonlijk, gedachten, plannen, bijbel, psalm, lifewithanchors, Anna Laura

Yeah, het is mijn verjaardag!! Vanaf deze dag ga ik een jaar lang door het leven als 20-jarige. Wat betekent dat ik mijn tienerjaren officieel achter me heb gelaten. Vandaag wil ik in het kort terugblikken op het afgelopen jaar en laat ik jullie meekijken naar wat hersenspinsel voor het komende jaar waar ik de afgelopen dagen veel over na heb gedacht. 

Het afgelopen jaar maakte ik de grote keuze om het stagelopen uit te stellen en een soort tussenjaar te nemen. Op het begin niet de meest makkelijke keuze maar na een tijdje begon ik er aan te wennen en eenmaal in het nieuwe schooljaar ging het al vrij soepel. Achteraf een hele goede keuze geweest dus! In juli deed ik 2 weken Dabar weken waar ik nu nog regelmatig op terugkijk en op dit moment zitten we midden in het proces voor aankomende zomer. Het afgelopen jaar mocht ik ook weer groeien in mijn omgang met pijn en energie en het gaat steeds beter. Verschillende dalen maar ook heel veel mooie pieken was het afgelopen jaar. Ik kijk met een heel dankbaar hart terug op mijn 19e jaar. Ik leerde heel veel nieuwe mensen kennen, vriendschappen verdiepte dit jaar en nieuwe kansen kwamen op mijn weg.

Nieuw jaar
Het is tijd om het oude jaar af te sluiten en mijn blik te richten op het nieuwe jaar. Een traditie bij ons in het gezin is dat je op je verjaardag de psalm leest van je leeftijd. Dat betekent dus dat ik vanavond Psalm 20 ga lezen na het avondeten. Afgelopen week heb ik de Psalm een aantal keren gelezen en heb een vers gezocht die ik dit jaar mee wil nemen en waar ik mijn kracht uit wil gaan putten. Ik heb gekozen voor vers 5: “Moge Hij u overeenkomstig de wens van uw hart geven en al uw voornemens in vervulling doen gaan”. (HSV)

Deze psalm is een gebed voor de koning voor hij in gevecht gaat. Ik ben geen koning en ga ook niet gevecht al kun je het dagelijks leven af en toe echt wel een gevecht noemen. Dit vers wil ik dit jaar meenemen en mijn kracht uitputten als ik het weer eens niet zie zitten of dat er weer veel te veel chaos in mijn hoofd is. Ik weet dat zolang ik dicht bij Jezus blijf dat Hij me zal geven wat ik nodig heb. Als ik het van Hem blijf verwachten en niet steeds mijn eigen plan trek dan zal Hij me geven wat ik nodig heb en wat er in mijn hart leeft. Hij is de enige die dat weet en kan mij deze dingen geven. Ik ga op weg met dit vers, mijn nieuwe levensjaar in, vol vertrouwen wat God mij wil geven en dat Hij me zal zegenen!

Een iets serieuzere blog en heel persoonlijk maar ik wilde je graag deel uit laten maken van mijn gedachten.