Kalligrafie

kalligrafie, calligraphy, modern calligraphy, art, diy, creatief, creative, style, inspiration, lifewithanchors

Maandag had ik het er al over. Kalligrafie opdrachten voor bruiloften. Super leuk om te doen. Vandaag laat ik je wat foto’s zien van de verschillende opdrachten en hoe ik er ooit mee ben begonnen. 

Toen ik het moderne kalligrafie ontdekte afgelopen herfst was ik enthousiast. Ik wist dat ik nog ergens een kroontjespen had liggen samen met een potje inkt en zocht het op. Mijn eerste pogingen mislukte behoorlijk maar ik wilde niet opgeven. Ik zocht tips op internet en kwam er achter dat het beste wat je kan doen als je begint is oefenen met een gewone pen. Niet lang daarna schreef ik blaadjes vol met letters met mijn kroontjespen maar echt makkelijk ging het niet.

Voor mijn verjaardag kreeg ik een starterskit voor kalligrafie en niet lang daarna kocht ik nog wat nieuwe nibs. Het enige wat ik moest doen was oefenen, oefenen en oefenen. Op een gegeven moment kreeg ik het onder de knie en begon ik mijn eigen stijl te ontwikkelen. Eenmaal een stijl onder knie ging ik door met de volgende stijl.

Tussen al dat oefenen door was ik daarnaast ook heel erg druk bezig met het maken van de kaarten voor World Servants. Daar gebruikte ik nog niet mijn kalligrafiepen, op het laatst wel trouwens, en daar was ik meer bezig met handlettering. Of wel verschillende stijlen van schrijven combineren in een quote.

kalligrafie, calligraphy, modern calligraphy, art, diy, creatief, creative, style, inspiration, lifewithanchors

Als ik een kaart wilde sturen maakte ik gebruik van mijn kalligrafiepen en ik kreeg regelmatig leuke reacties. Ik zelf kreeg ook er steeds meer plezier in en de wens om er mee verder te gaan groeide. En toen in mei de vraag kwam of ik wat wilde maken voor een bruiloft hoefde ik er niet lang over na te denken. Nadat ik dat af had vroeg diezelfde persoon of ik nog wat wilde maken voor die bruiloft en dus ging ik weer verder. Ik ben er een aantal zondagen mee bezig geweest.

Terwijl ik bezig was met die opdracht kwam er een telefoontje. Of we iemand wiste die met mooie letters naamkaartjes kon maken. Ik bood mezelf aan en dus mocht ik ruim 100 naamkaartjes schrijven voor de tafels. Uiteindelijk kwamen er nog wat extra decoratiedingetjes bij en dus was ik ruim 2 avonden bezig met schrijven.

kalligrafie, calligraphy, modern calligraphy, art, diy, creatief, creative, style, inspiration, lifewithanchors

Ik heb hele goede reacties gehad op mijn kaartjes en dat is erg leuk. De andere bruiloft is nog niet geweest dus daar heb ik nog niets over gehoord maar degene die het had gevraagd of ik het wilde doen was al heel enthousiast. Ik ben dus nog wel heel benieuwd naar de reactie van het bruidspaar.

Tot zover mijn avontuur met kalligrafie. Ik begin het steeds leuker te vinden en ik heb nog wel een aantal ideeën wat mij heel tof lijkt om te doen maar ik moet even gaan kijken in hoeverre ik dat kan gaan waarmaken. Dus nog even afwachten dus!