Last minutes kerstkaarten

kerstkaarten, handlettering, calligraphy, kerst, kaarten

Nog maar een paar dagen is het kerst. Ik vind het in die tijd altijd leuk om kaarten te sturen aan mensen die belangrijk voor me zijn geweest in dat jaar en ook gewoon naar vriendinnen. Maar het is al bijna kerst, dus wil je snel nog wat kerstkaarten maken kijk dan snel mee hoe ik het deed!

kerstkaarten, kerst, kaarten, handlettering, calligraphy, craft, diy, life with anchors

 

Deze kaarten zijn heel erg makkelijk om te maken. Het zijn ook niet voor niks last minute kerstkaarten :). Het enige wat je nodig hebt zijn een paar basis kaarten of gewoon wat enkel karton. Een pen is ook wel handig om te gebruiken en om het eerst wat makkelijker te maken gebruik je nog een potlood en een gum. Zoek desnoods ook nog even op internet naar wat mooie kerstteksten en wat versieringen om te tekenen.

Je start met het kaartje door de tekst met een potlood op te schrijven. Maak gebruik van je eigen handschrift of gebruik handlettering. Het lijkt moeilijk maar dat is echt niet waar.

Als je tevreden bent over de manier waarop het met potlood op je kaart staat trek het over met je zwarte pen. Deze handlettering maak je door het eerst gewoon te schrijven en dan op alle plekken waar je naar beneden gaat met je pen nog een streepje daarnaast te zetten en het dikker in te kleuren.

Ben je tevreden met je tekst gum je al het potlood weg en je kaart is klaar. Je kunt er eventueel nog wat dingen omheen tekenen maar ik hield mijn kaarten zo.

Ik houd van eenvoudige kaarten en dit was voor mij een makkelijke en leuke manier om toch leuke kerstkaarten te hebben.

Stuur jij kerstkaarten?