Mijn liefde voor interieur

interieur, interior, design, styling, home, huis, lifewithanchors

Al van kleins af aan had ik al iets met interieur. Ik was altijd bezig met het tekenen van plattegronden van huizen en het inrichten van de kamers. Ik wilde er zelfs mijn werk van maken. Vandaag deel ik met jullie mijn liefde voor interieur. 

Uren kon ik er mee bezig zijn. Het tekenen van plattegronden van de binnenkant van huizen. Ik bedacht zelf de vormen, de grote van de kamers en hoe de kamers in werden gedeeld. Het ging vaak om de grootste huizen en een van de grootste slaapkamers was voor mij en richtte ik helemaal in zoals ik het zou willen hebben. In groep 8 wist ik het, ik wilde binnenhuisarchitect worden. En die droom is lang gebleven.

Toen ik 14 was begon ik me het verzamelen van woontijdschriften. Regelmatig leende ik er een van de bibliotheek maar nadat ik mijn eerste eigen tijdschrift (101 woonideeën) kreeg begon ik met het verzamelen ervan. Ik las ze van kaft tot kaft en sloeg geen stukje over. Door de jaren heen heb ik er al heel wat verzameld en lees ik ook heel veel verschillende tijdschriften over dit onderwerp.

interieur, interior, design, style, styling, liefde, lifewithanchors

Hoewel ik mijn beroep er uiteindelijk niet van ga maken (ik ben wel bij de opleiding wezen kijken, maar vond de school helemaal niets) is de liefde er altijd wel gebleven. Ik kan uren op Pinterest ronddwalen en kwijlen bij de mooiste huizen. Rondlopen bij de Ikea of een andere woonwinkel geeft me altijd ontzettend veel inspiratie en zin om ook aan de slag te gaan.

interieur, interior, styling, style, design, liefde, lifewithanchors

Door de jaren heen heb ik een beetje mijn eigen stijl leren ontdekken en ontwikkelen. Ik heb in verschillende fases gezeten maar de laatste tijd weet ik steeds meer wat ik mooi vind. Ik vind het leuk om mijn bureau per seizoen een beetje te veranderen naar het seizoen en ik vind het ook echt fantastisch om zelf mooie accessoires te maken in de kleuren die ik mooi vind. Een interieurwinkel is namelijk ontzettend leuk om door te lopen maar ze verkopen vaak de dure merken en daar heb ik echt geen geld voor om te kopen.

Mijn liefde voor interieur is al vroeg in mijn leven gekomen en zal denk ik ook nooit weg gaan. Het lijkt me ontzettend leuk om ooit mijn eigen huisje in te kunnen richten, compleet naar eigen smaak en kleuren die ik zelf heb uitgezocht. Voor nu doe ik het met de kleine dingetjes die ik kan doen en blijf ik nog even door dromen.