Omdenken

omdenken, dankbaarheid, life with anchors, anna laura

Bron foto: Omdenken

Iets wat ik probeer te bereiken met mijn lijst van dankbaarheid is het omdenken. Omdenken is een manier van vervelende dingen omzetten naar positiviteit. Iets waar ik me meer in wilde verdiepen en waar ik heel geïnteresseerd in ben omdat ik mijn gedachtengang wil veranderen. Vandaag zal ik in het kort uitleggen hoe het gaat en hoe ik het toepas.

Vorig jaar kwam ik op een gegeven moment het Omdenken tegen. Ik had er wel eens wat van gezien en op een gegeven moment kwam ik het tegen op twitter. Toen ben ik het gaan volgen en ben ik me er meer in gaan verdiepen. Ik vond het heel erg interessant. Ik was toen al een jaar bezig met positiviteit maar toch bleef dat stukje negativiteit altijd in mij zitten. Je kunt ook niet zomaar veranderen.

Toen ik eenmaal omdenken volgde op twitter kwam er dagelijks een plaatje met hele wijze zinnen. Langzamerhand begin ik het steeds meer te begrijpen en in december krijg ik een klein boekje over het omdenken. Dit boekje brengt me inzicht en ik ga bepaalde dingen zien. Samen met een ander boek wat ik lees ga ik opeens overal positiviteit zien. Dat ik ook het moment dat ik ga omdenken en negatieve dingen ga omdraaien. Opeens is regen niet meer zo vervelend omdat ik een capuchon heb. Als ik een dag heel moe ben en ik in bed moet liggen dan bedenk ik me wat ik wel kan doen. Ik heb nu tijd om een boek te lezen en een film te kijken die ik al heel lang wil kijken.

Ik wil niet zeggen dat alles nu gelijk positiviteit en mooie dingen is maar ik het lukt me wel wat makkelijker om dingen te relativeren en positiviteit te zien. Het is soms moeilijk maar als je er eenmaal mee bezig ben dat lukt het steeds beter. Ik merk ook bijvoorbeeld dat het opstellen van mijn lijst van dankbaarheid heel erg veel helpt omdat ik bij de les blijf en het me ook constant af blijf vragen.

Kennen jullie omdenken?